"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2014. június 18., szerda

Kecsketejes-mentás szappan fehéragyaggal, zabbal és mézzel

Igazi nyári, hűsítő hatású szappan, friss menta és citromfű illattal, de a jól megszokott ápoló hatással :)


(Összetevők: kecsketej, desztillált víz, olívaolaj, szőlőmagolaj, kókuszvaj, napraforgóolaj, pálmavaj, NaOH, szárított menta, borsmenta főzet, zabpehely, termelői méz, fehéragyag, citromfű illóolaj, borsmenta illóolaj)

A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.
Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

A menta  csillapítja a rovarcsípések, bőrbetegségek, okozta viszketést, megnyugtatja a napégette bőrt, lehűti az átforrósodott testet. Hatékony a baktériumos fertőzésekkel szemben, csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést. Élénkíti a vérkeringést, segít a száraz bőr egészségtelen fakóságának megszüntetésében. Hűsítő, nyugtató, összehúzó, gyulladáscsökkentő hatású.

A fehéragyag az egyik legősibb gyógyszer. A bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket; átadja a föld rezgéseit a bőrnek, mivel közvetlenül érintkezik vele; a bőrt feszesebbé teszi, javítja vérellátását.

A zab finoman masszírozza a bőrt és eltávolítja az elhalt hámsejteket. A zabpehely balzsam a száraz bőrre is. Segít az ekcémás bőr, a pikkelysömör kezelésében és olyan esetekben, amikor túlzásba vittük a napozást és a bőr kellemetlenül bepirosodik.

A méz nedvességmegkötő, bőrápoló és antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású.
Hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett, érzékeny bőrt, elősegíti természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.

Az olívaolaj az olajok királya, telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag, nagyszerű bőrápoló, -tápláló és -védő tulajdonságokkal.

A szőlőmagolaj hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.

A napraforgóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló tulajdonságokkal. Magas E-vitamin tartalma hosszan megőrzi az avasodástól.

A kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre). Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése