"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2014. július 30., szerda

Sörös-csalános samponszappan

Többek kérésére hajmosó szappant készítettem. Csupa olyan összetevő került bele, ami kiemelten jól ápolja a hajat - mint például a sör, ricinusolaj, csalánfőzet, tojássárgája - így remélem a várt hatás nem marad el! :)

/Megjegyzés a használathoz: Ha korábban bolti sampont használtál, lehet, hogy 3-4 hajmosás is szükséges ahhoz, hogy a hajad átálljon a természetes anyagokból készült samponszappanra, de érdemes kivárni... :)
Balzsam és egyéb mesterséges kenceficék helyett a hajmosás végén almaecetes öblítés ajánlott! (1 liter langyos vízbe 1 ek. almaecet.)/



(Összetevők: sör, olívaolaj, szőlőmagolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, ricinusolaj, NaOH, szárított csalánlevél, csalánlevél főzet, tojássárgája, borsmenta illóolaj)

A sörben lévő élesztő és komló jótékony hatással van a bőrre, hajra egyaránt.
A benne található B2, B6 vitaminra szüksége van a bőrnek, mert elősegíti annak anyagcseréjét.
Köztudott a sör baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása is, valamint fényt kölcsönöz, tartást ad a hajnak, nyugtatja a fejbőrt, táplálja, munkára serkenti a hajhagymákat.

A csalán különösen jó hatással van a zsíros bőrre. Természetes hatóanyagai serkentik a fejbőr vérellátását, így erősítik a hajhagymákat. Rendszeres használatával gyorsabban nő a haj, és egészséges, szép fényű lesz. Tonizáló és dezodoráló hatása jó közérzetet biztosít.

A tojássárgája önmagában is tisztít, kondicionálja a száraz, durva hajat.

A ricinusolaj nyugtató, gombaellenes hatású olaj. Serkenti a hajnövekedést.

Az olívaolaj az olajok királya, telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag, nagyszerű bőrápoló, -tápláló és -védő tulajdonságokkal.

A szőlőmagolaj hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.

A napraforgóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló tulajdonságokkal. Magas E-vitamin tartalma hosszan megőrzi az avasodástól.

A kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre). Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése