"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2013. szeptember 20., péntek

Idézetek

"Bárki lehetsz, bármit megtehetsz, bármire szert tehetsz!"

"Mások nem érthetik vágyaid rezgésének lényegét, nem érthetik helyzeted rezgésének lényegét, tehát semmiképpen sem alkalmasak arra, hogy vezessenek.
Még ha a létező legjobb szándék vezérli is őket és teljes Jólétedet tartják szem előtt, akkor sem ismerhetik a vágyaidat. Bár sokuk önzetlenségre törekszik, sohasem választhatják külön saját vágyaiktól azt, amit neked kívánnak."

"Ha belefásultunk az életbe, ha nem azzal az égető vággyal kelünk fel minden reggel, hogy muszáj tennünk valamit - akkor nincs elég célunk."

"Gondolkoztam ezen a "legyünk boldogok" dolgon, és úgy érzem, hogy az emberek akkor érzik elveszettnek magukat, amikor azt hiszik, a boldogság az életcéljuk. Mindig úgy gondoljuk, hogy egy nap majd boldogok leszünk. Megszerezzük az autót, megkapjuk azt az állást, vagy azt a bizonyos személyt, aki helyrehozza az életünket. De a boldogság csak egy állapot, egy bizonyos hangulat, nem úti cél. Olyan, mint amikor fáradt vagy éhes vagy. Nem állandó. Jön-megy, és ez így van rendjén. És szerintem, ha így gondolnának rá az emberek, akkor sokkal többször találna rájuk a boldogság."

"Nem számít, hogyan tervezed meg, ahogy az sem, hogyan képzeled el. Anélkül, hogy tudnál róla, az élet megtalálja számodra azt, amire mindig is vágytál."

"Kívánj valamit, de ne mondd el senkinek. Bármit. Akármit. Most higgy benne, hogy valóra válik. Sosem tudhatod, hol fog érni a következő csoda, a következő mosoly, vagy mikor válik valóra a kívánságod. Ha hiszel benne, hogy bármelyik pillanatban rád találhat és kinyitod a szíved és az elmédet ennek a lehetőségére és bizonyosságára, talán épp akkor kapod meg azt, amire vágysz. A világ tele van csodákkal, csak hinned kell benne. Tehát kívánj most valamit! Megvan? - Oké. Akkor most higgy benne teljes szíveddel!"

"Ha megengedjük, hogy mások előbb részesüljenek örömben, megérezzük, hogy a mi örömünk teljesebb."

"Egyvalami számít. Hogy a csalódások miatt ne a keserűség uralja az életünket. Tanuljuk meg elengedni a múltat. Ha elönt minket a sötét kétségbeesés, fogadjuk el, hogy nem fürödhet minden napunk fényben. Jusson eszünkbe: csak az éjszaka fekete egén világítanak a csillagok, és azok a csillagok egyszer majd hazavezetnek minket. Ne féljünk attól, hogy hibákat követünk el, ne féljünk a botladozástól vagy a zuhanástól. Sokszor éppen az tartogatja számunkra a legnagyobb örömöt, amitől a legjobban félünk. (...) Ki tudja, kit hová sodor az élet. Az út hosszú, de végül is... maga az utazás a cél."

"Ne tekints hátra, ne vájkálj a múltban, mert ami elmúlt, elmúlt. És ne aggodalmaskodj a jövő miatt, mert az messze van. Élj a jelenben és tedd olyanná, hogy érdemes legyen visszaemlékezni rá."

"Döntsd el, mire vágysz, fordítsd arra minden figyelmedet, találd meg az adott dolog érzését - és máris megvalósítod a vágyad. Semmi okod nincs arra, hogy bármin is átszenvedd vagy átküszködd magad, semmi okod nincs arra, hogy így juss el bármihez is."

"Ha tudod, hogy vágyaid valóra válása felé haladsz, talán már kezdesz is feloldódni, és képes leszel élvezni ezt a lenyűgöző utazást."

"Nem véletlenül születtünk. Nem tömegcikkek vagyunk. Nem futószalagon készültünk. Tudatos tervezés alapján, különleges tehetséggel megáldva kerültünk a Földre a Teremtő jósága által."

"Szükséged van a boldogságra?
Akkor csak három dolgot kell tenned:
Meditálj rendszeresen,
Mosolyogj lélekteljesen,
Szeress fáradhatatlanul."

"Görcsösen erőlködünk, hogy valóra váltsuk az álmainkat: mindazt, amiről azt gondoljuk, hogy jobbá teszi az életünket. Hajszoljuk a pénzt, a népszerűséget, a hírnevet, közben elveszítünk mindent, ami igazán fontos: az egyszerű dolgokat, a társaságot, a családot, a szeretetet. Mindazt, amit valószínűleg már megszereztünk."

"Isten csak egyetlen dologra kér,
Hogy azt fáradhatatlanul tegyük:
Gyermekem, add fel,
Add fel azokat a dolgokat, amelyek
Szánalmasan és menthetetlenül boldogtalanná tesznek.”

"Néha a boldogsághoz nem pénz, siker vagy hatalom kell. Néha a boldogsághoz elegendők a jó barátok, a család, és az egyszerű élet méltósága."

"Lásd magad "mindenkiben" és bánj "mindenkivel" úgy, ahogy szeretnéd, hogy Veled bánjanak. És emlékezz az egyetlen fontos dologra:
Nincs olyan, hogy "Mások".

“Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.” (Wass Albert)

“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.” (Steve Jobs)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése