"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2013. október 3., csütörtök

Kecsketejes-cseresznyés-mézes szappan rózsaszínagyaggal

Ez a szappan a feleségbarátnőimnek készült, de maradt néhány darab, amiket már majdnem sikerült elhasználnom... nekem nagyon tetszik, bár illata nincs igazán, de az eddig készült szappanok közül ezt szereti legjobban a bőröm.


(Összetevők: kecsketej, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, NaOH, méz, cseresznye, rózsaszínagyag, cink-oxid)

A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.
Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

A méz nedvességmegkötő, bőrápoló és antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású.
Hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett, érzékeny bőrt, elősegíti természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.

A rózsaszín agyag a pórusokat mélyen és gyengéden tisztítja, miközben értékes ásványi anyagokkal tölti fel. Enyhén hámlaszt, fokozza a vérkeringést és puhítja a bőrt.

Az olívaolaj telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag, nagyszerű bőrápoló, -tápláló és -védő tulajdonságokkal.

A napraforgóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló tulajdonságokkal. Magas E-vitamin tartalma hosszan megőrzi az avasodástól.

A kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre). Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése