"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2013. október 30., szerda

Kecsketejes-levendulás-zabos szappan

A tanfolyamon ilyen szappant készítettem, bár azt még az alaprecept szerint és mivel sokaknak tetszett, ezért készítettem belőle egy második adagot is, viszont most már saját recept alapján. Így az előző adaghoz képest szőlőmagolaj és fehér agyag is került bele. Szerintem ettől csak még finomabb lett :)


(Összetevők: kecsketej, olívaolaj, szőlőmagolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, NaOH, szárított levendula, zab, fehér agyag, levendula illóolaj)

A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.
Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

Levendula: A kozmetikai és illatszeripar sokrétűen hasznosítja a levendulát és illóolaját. A levendula erősítőszerként, lemosóként, dezodoráló szerként ismert, illóolaja erősítőszerként használatos. Gyulladáscsökkentő, frissítő, összehúzó, bakteriosztatikus hatású.

A fehér agyag az egyik legősibb gyógyszer. A bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket; átadja a föld rezgéseit a bőrnek, mivel közvetlenül érintkezik vele; a bőrt feszesebbé teszi, javítja vérellátását.

A zab finoman masszírozza a bőrt és eltávolítja az elhalt hámsejteket.

Az olívaolaj az olajok királya, telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag, nagyszerű bőrápoló, -tápláló és -védő tulajdonságokkal.

A szőlőmagolaj hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.

A napraforgóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló tulajdonságokkal. Magas E-vitamin tartalma hosszan megőrzi az avasodástól.

A kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre). Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése