"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2013. október 3., csütörtök

Sörös-mézes szappan férfiaknak

Ez a szappan a feleségbarátnőimmel való nyári páros kiruccanásra készült a férjeknek. Nagyon kellemes, férfias, rozmaringos illatú és a sörnek köszönhetően selymes, puha bőrt varázsol a férfiaknak is :)


(Összetevők: sör, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, NaOH, méz, friss menta, friss rozmaring, rozmaring illóolaj)

A sörben lévő élesztő és komló jótékony hatással van a bőrre, hajra egyaránt.
A benne található B2, B6 vitaminra szüksége van a bőrnek, mert elősegíti annak anyagcseréjét.
Köztudott a sör baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása is.

A méz nedvességmegkötő, bőrápoló és antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású.
Hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett, érzékeny bőrt, elősegíti természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.

A borsmenta  csillapítja a rovarcsípések, bőrbetegségek, okozta viszketést, megnyugtatja a napégette bőrt, lehűti az átforrósodott testet. Hatékony a baktériumos fertőzésekkel szemben, csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést. Élénkíti a vérkeringést, segít a száraz bőr egészségtelen fakóságának megszüntetésében. Hűsítő, nyugtató, összehúzó, gyulladáscsökkentő hatású.

A rozmaringban található hatóanyagok megvédik a bőr sejtjeit az öregedéstől, a ráncok kialakulásától, valamint a rozmaringban található fehérjék hatékony védelmet nyújtanak a bőrünket érő stressz, a szabadgyökök és egyéb, a bőrben lévő méreganyagok támadása ellen. Frissítő, baktericid, bőrkondicionáló anyag, illóolaja erősítőszer és frissítő anyag. Keringésjavító, vitalizáló, összehúzó és gyulladáscsökkentő hatóanyagai minden bőrtípus ápolására alkalmassá teszik.

Az olívaolaj telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag, nagyszerű bőrápoló, -tápláló és -védő tulajdonságokkal.

A napraforgóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló tulajdonságokkal. Magas E-vitamin tartalma hosszan megőrzi az avasodástól.

A kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre). Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése