"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2013. november 8., péntek

Kecsketejes-szőlőmagos szappan

Egy igazán kényeztető szappant szerettem volna, így most a szőlőmagolaj mellett még ricinusolaj, szőlőmag őrlemény és kakaó is került bele. Minden bőrtípusra ajánlott, de összetételénél fogva különösen jó hatása van az öregedő, érett bőrre!


(Összetevők: kecsketej, olívaolaj, szőlőmagolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, ricinusolaj, NaOH,  szőlőmag őrlemény, kakaó, édesnarancs és fahéj illóolaj)

A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.
Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

A szőlőmag őrlemény gátolja a sejtek öregedési folyamatait, masszírozás közben könnyen felszívódik a bőrbe és a kötőszövet kollagén tartalmának megújulását is serkenti.

A kakaóbabban található flavonoidok gátolják az öregedésért felelős szabad gyökök képződését. A flavonolok hidratálják a bőrt, erősítik a struktúráját, és javítják létfontosságú funkcióit is, például a vérkeringést. A kakaóban magnézium és cink is van, amely táplálja és pihenteti a bőrt, és fokozza a stresszel szembeni védekezőképességét.

Az olívaolaj az olajok királya, telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag, nagyszerű bőrápoló, -tápláló és -védő tulajdonságokkal.

A szőlőmagolaj hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.

A napraforgóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló tulajdonságokkal. Magas E-vitamin tartalma hosszan megőrzi az avasodástól.

A kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre) Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.

A ricinusolaj gyulladásgátló hatású. Előnyei miatt hatásosan kezeli a kisebb vágásokat, égéseket, horzsolásokat, a napégést és védelmet nyújt az akne és ekcéma problémái ellen. Kondicionálja a bőrt, természetes nedvesítő, stimulálja a kollegén és elasztin termelését, melyek hidraltálják és táplálják a bőrt.
Kezeli a ráncokat, kijavítja és fiatalítja a bőrt, hogy hibátlan és sima maradjon. 
Az olaj segít eltüntetni a szem alatti sötét karikákat.

/Update: a használat során nem annyira szerettem meg, mert a szőlőmagtól elég karcolós lett... Kár érte :(/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése