"Az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyre valódi késztetést érzel."

2013. november 12., kedd

Levendulás - szőlőmagos szappan kecsketej savóval

Azt hiszem eddig ez lett a legjobb szappanom. Tele van extra kényeztető anyagokkal, finom levendula illata van és még szép is! :) Ugyan még nem próbáltam, mert még érnie kell, de biztos vagyok benne, hogy mindenki szeretni fogja, aki kipróbálja :)


(Összetevők: kecsketej savó, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, szőlőmagolaj, ricinusolaj, NaOH, szárított levendula, fehéragyag, őrölt szőlőmag, levendula illóolaj)

A kecsketej savó a legjobb bőrtápláló anyagok egyike, mert tele van vitaminokkal, zsírsavakkal, tejsavval és tejzsírral. Hatóanyagai jól felszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe is. A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.
Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

Az olívaolaj az olajok királya, telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag, nagyszerű bőrápoló, -tápláló és -védő tulajdonságokkal.

A szőlőmagolaj hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.

A napraforgóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló tulajdonságokkal. Magas E-vitamin tartalma hosszan megőrzi az avasodástól.

A kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre). Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.

A ricinusolaj gyulladásgátló hatású. Előnyei miatt hatásosan kezeli a kisebb vágásokat, égéseket, horzsolásokat, a napégést és védelmet nyújt az akne és ekcéma problémái ellen. Kondicionálja a bőrt, természetes nedvesítő, stimulálja a kollegén és elasztin termelését, melyek hidraltálják és táplálják a bőrt.
Kezeli a ráncokat, kijavítja és fiatalítja a bőrt, hogy hibátlan és sima maradjon.
Az olaj segít eltüntetni a szem alatti sötét karikákat.

Levendula: A kozmetikai és illatszeripar sokrétűen hasznosítja a levendulát és illóolaját. A levendula erősítőszerként, lemosóként, dezodoráló szerként ismert, illóolaja erősítőszerként használatos. Gyulladáscsökkentő, frissítő, összehúzó, bakteriosztatikus hatású.

A szőlőmag őrlemény gátolja a sejtek öregedési folyamatait masszírozás közben könnyen felszívódik a bőrbe és a kötőszövet kollagén tartalmának megújulását is serkenti.

A fehéragyag: az egyik legősibb gyógyszer. A bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket; átadja a föld rezgéseit a bőrnek, mivel közvetlenül érintkezik vele; a bőrt feszesebbé teszi, javítja vérellátását.

/Update: a használat során nem annyira szerettem meg, mert a szőlőmagtól elég karcolós lett... Kár érte :(/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése